Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

Jukebox Afl. 18

De Jukebox

De begeerte naar dit fenomeen uit een tijdperk vol nostalgie werkt als een virus waardoor reeds massa’s mensen uit alle geledingen besmet raakten. De mooiste periode voor de jukebox was 1956-1962.


Jukebox” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur en ’s avonds van 22:00 tot 23:00 uur (herhaling). Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


the vipers1) The Vipers

“Summertime Blues”

Summertime Blues een compositie van rocker Eddie Cochran de Engelse skiffle groep The Vipers maken van dit nummer een eigen versie die zeker niet minder is als de originele.

 

charlie gracie2) Charlie Gracie
———(1936)
“Butterfly”

Zijn vader moedigde hem aan om gitaar te leren spelen. Zijn muzikale carrière begon op 16-jarige leeftijd, toen hij optrad in de Paul Whiteman tv-show in 1952. Charlie speelde op bruiloften, in plaatselijke restaurants en op feestjes, maar ook op televisie en radio. En bij talentenjachten.

 

 

boyd bennett3) Boyd Bennett (1924-2002)
—-& his Rockets

“Seventeen”

Boyd Bennett was een Rockabilly artiest die in 1955 zijn compositie uitbracht ‘Seventeen’ Dit nummer veranderde heel sterk het koop gedrag van de tieners, dit was iets speciaal aan hun gericht.

 

vince taylor4) Vince Taylor (1939-1991)
—–& the Playboys

“Brand New Cadillac”

De dynamische Vince Taylor was echt een van de allereerste rock and roll zangers van Engeland. Op 18-jarige leeftijd begon Vince te zingen, onder invloed van Gene Vincent en Elvis Presley.

 

mac curtis5) Mac Curtis
(1939-2013)
“You Ain’t Treating Me Right”

Mac Curtis groeide op de boerderij bij zijn grootouders waar hij al vroeg meehielp. Hij kocht zijn eerste gitaar op 12-jarige leeftijd en deed vaak mee bij talenten jachten. Een maal vertrokken van de boerderij begon zijn carrière echt goed en met veel succes.

 

little willie john6) ‘Little’ Willie John
——(1937-1968)
“Let’s Rock While
——-the Good’s Rockin'”

Willie John was geen brave jongen driftig, vechtersbaas, maar had ongelofelijk veel muzikaal talent, maar toch eindigde hij het gevang waar hij ook overleed.

 

jamie coe7) Jamie Coe
(1935-2007)
“Summertime Symphony”

Beetje een lullige naam voor een zanger daar scoor je niet echt mee. Zijn echte naam was George  Colovas hij kwam uit Michigan.
Summertime was een compositie van Bobby Darin.

 

santo & johnny8) Santo & Johnny

“Teardrop”

Santo (’37) en Johnny (’41) Farina
beiden geboren in Brooklyn N.Y. Santo bespeelt de steel en Johnny de gitaar. Hun klassieker was ‘Sleepwalk’ dat nummer inspireerde Peter Green van Fleetwood Mac tot het schrijven van de hit “Albatross” in 1968.

 

ral donner9) Ral Donner
—-(1943-1984)
“You Don’t Know What
———————-You’ve Got”

Ral Donner was een rock and roll zanger. Hij scoorde begin jaren ’60 verschillende hits pophits en had een stem die leek op die van Elvis Presley.

 

the silhouetts10) The Silhouettes

“Heading for the Poorhouse”

The Silhouetts was een doo wop groep uit Philadelphia die vooral bekend stond om hun zelf geschreven nummer “Get A Job” opgenomen in 1957. Het was hun grootste succes, de rest van de  singles was niet succesvol.

 

bobby freeman11) Bobby Freeman
——–(1940-2017)
“Shimmy Shimmy”

Bobby’s grootste wapenfeit was het nummer Do You Wanna Dance
hij schreef dit nummer in 1957 deze composities was gelijk een pensioen met een goud randje dit nummer is ontelbaar gecoverd door andere artiesten.

 

hank ballard12) Hank Ballard (1927-2003)
——& the Midnighters

“The Twist”

Hank Ballard had met The Twist een matige hit, maar Chubby Checker veroorzaakte met  deze compositie van Hank Ballard in 1960 een enorme Twist dance rage.
En bereikte de nummer een in de hitlijsten.

 

 

bill doggett13) Bill Doggett
——(1916-1996)
“Honky Tonk (part I) “

Honky Tonk is een instrumentaal rhythm and blues hit voor Bill Doggett opgenomen in 1956 als een tweedelige single. het piekte op nummer twee van de hitlijsten.

 

 

otis williams14) Otis Williams (1936)
————–& his Charms

“Hearts of Stone”

The Charms was een doo wop groep met een zeer begaafde zanger Otis Williams door het grote succes werden ze later genoemd als Otis Williams & his Charms. Otis deed ook wat solo projecten maar dat had geen succes.

 

 

adam faith15) Adam Faith
——(1940-2003)
“What Do You Want”

Adam was een echte teener idol die in Engeland zeer succesvol was, hij was een backstreet boy van het zuiverste water knap vlot
en had een hele reeks hits achter zijn naam staan begin jaren ’60.

 

the jive five16) The Jive Five

“My True Story”

‘My True Story’ is een single uit 1961 opgenomen door The Five Jive en mede geschreven door zanger Eugene Pitt. De singles was de grootste hit voor de groep.

 

 

john barry seven17) The John Barry Seven

“Zip Zip”

Zij zijn een Britse band die veelal artiesten begeleidde bij een live optreden bij de B.B.C. maar deden toch ook wel wat eigen werkjes
John Barry de leider zong en speelde trompet.

 

donnie elbert18) Donnie Elbert
——-(1936-1989)
“Let’s Do the Stroll”

Donnie Elbert is een soulzanger met een hele aparte stem. Donnie bracht in 1958 vijf singles uit waaronder ‘Let’s Do the Stroll’.

 

 

boyd bennett19) Boyd Bennett (1924-2002)
—-& his Rockets

“Blue Suede Shoes”

Om deze rockabilly klassieker van Carl Perkins te coveren moet je wel wat je mars hebben want ander wordt het al gauw een lach wekkend. Boyd en zijn mannen doen het toch niet verkeerd.

 

jim dale20) Jim Dale
—–(1935)
“Be My Girl”

Jim Dale werd na zijn korte zang carrière acteur speelde vaak de hoofdrol bij het National Theater.
Op 22-jarige leeftijd werd hij popzanger die samenwerkte met George Martin die al zijn hits produceerde.

laurie london21) ‘Little’ Laurie London
——————-(1944)
He’s Got the Whole
———World in His Hands”

Hij was een heel jong in de jaren ’50 zong met zijn aparte stem vooral gospel nummers, bekend is zijn spirituele nummer : He’s Got the Whole World in His Hands”.

 

sleepwalkers22) The Sleepwalkers

“Sleepwalk”

Sleepwalk is geschreven door Santo en Johnny Farina goed uitgevoerd door de Britse band The Sleepwalkers, maar aan de uitvoering die The Shadows in 1962 opnamen kunnen ze toch niet tippen.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén