Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

D-Records Shuffle afl. 42

De schreeuw van Ukrainian

ïï

Na aanleiding van het geweld van Poetin (en niet anders, hij alleen)
in Oekrainë wil ik  dit uur stil staan bij het trotse volk van Oekrainë. Dat ze mogen, en vooral moeten winnen van de dictatuur van een aantal vreselijke mannen, die vooral uit zijn op hun eigen gelijk en absurde rijkdom. We kunnen alleen maar hopen en bidden, dat dit geweld gaat stoppen. Maar zoals de geschiedenis het altijd vermeld, worden de daders ten alle tijd gestraft. ook Vladimir Poetin (1952).


D-Records Shuffle” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


FRESCOES of KIEV
ALEXANDER BONDARENKO (SOLO-ZANG EN DIRIGENT)

Fresco’s van Kiev is een Oekraïnes koor voor religieuze muziek, een van de beste in de Oekraïne, bestaat al sinds 1989. De oprichter, artistiek leider en chef-dirigent van het koor is Alexander Bondarenko, afgestudeerd aan het conservatorium van Kiev.
Het is vaak droevige Oekraïnese muziek die het grootste deel van het repertoire van het koor uitmaken. De uitvoeringen  van de Frescos of Kiev zijn een perfecte uitvoering van artistieke bekwaamheid, expressiviteit en veelzijdigheid. Het zijn allemaal gelijkgestemde mensen, bekend om hun professionaliteit, diepgaande sprirituele waarde van het trotse Oekraïense volk. Het koor is de eerste vertolker van “The Divine Liturgy of Saint John Chrysostom” van de beroemde Oekraïense componist Kyryl Stetsenko (1882-1922)

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén