Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

D-Records Shuffle afl. 30

D-Records Shuffle” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


admiraal freebee1) Admiral Freebee

“Boy You Never Fould”
(Tom van Laere) 

CD: Songs
Uitgebracht: 2005

 

 

Admiral Freebee dat is de naam voor de Antwerper Tom van Laere geboren in 1975. Hij bracht in 2005 zijn derde album uit “Songs”, opgenomen in de Verenigde Staten, met daarop 13 zelf geschreven liedjes die vooral afwisselend zijn, gruizig, en soms heel subtiel.

 

sarah harmer2) Sarah Harmer

“Open Windows”
(Sarah Harmer)

CD: You Were Here
Uitgebracht: 2000

 

 

Sarah Harmer (1970) komt uit Canada uit de plaats Burlington, Ontario, bracht haar tweede CD uit in 2000 “You Were Here”. 12 ingetogen rootssongs. Sarah Harmer bracht in totaal 5 CD’s uit. Na 2010 was zij niet meer actief in de muziek, haar passie lag toen meer bij het redden van het milieu rond het Noordpoolgebied, voor de firma Green Peace, en dat heeft weinig te maken met muziek.

 

eddie boyd3) Eddie Boyd
     with Fleetwood Mac

“Ten to One”
(Eddie Boyd)

LP: 7936 Sounth Rhodes
Uitgebracht: 1968

 

 

Edward Riley Boyd, beter bekend als Eddie Boyd geboren op een plantage in Clarksdale, Mississippi in 1914, en overleden in Finland 1994, hij was getrouwd met een Finse vrouw. Eddie was een geweldige blues pianist die in zijn laatste carrière veel in Europa rondtrok. Op 25 januari 1968 nam hij samen met Peter Green’s Fleetwood Mac een album op onder leiding van Engelsman Mike Vernon die eigenaar was van de platenmaatschappij Blue Horizon.

 

16 horsepower4) 16 Horsepower

“Beyond the Pale”
(David E. Edwards)

CD: Folklore
Uitgebracht: 2002

 

 

16 Horsepower was een Amerikaanse band uit Denver, Colorado, onder leiding van David Eugene Edwards (1968) zoon van een Nazarener dominee. Ging als jongetje veel met z’n vader mee als deze donderpreken ging houden, al deze ervaringen zijn van grote invloed geweest op z.n latere composities, zowel tekstueel als muzikaal. De band combineerde verschillende muziek stijlen, zoals de bekende folk-traditionals, rock, gospelmuziek en de bluegrass. Hun vierde album “Folklore” uitgebracht in 2002 is zeer geschikt voor een regenachtige herfstmiddag vol sombere overpeinzingen, terwijl het buiten al begint te schemeren.

 

johnny cash5) Johnny Cash

“I’m Leavin’ Now”
(Johnny Cash)

LP: Solitary Man
Uitgebracht: 2000

 

 

Johnny Cash (1932-2003) nam vanaf 1993 onder leiding van producer Rick Rubin (1963) een aantal zeer persoonlijke albums op zes in totaal, waaronder de LP “Solitary Man”, uitgebracht in 2000 drie jaar voor z’n dood. Hij zingt op dit album bekende en onbekende covers maar ook eigen geschreven songs, allen doorleefd en sober uitgevoerd met zijn karakteristieke diepe stem. Op het nummer “I’m Leavin’ Man” zingt hij samen country-legende Merle Haggard (1937-2016)

 

the rolling stones6 The Rolling Stones

“It’s All Over Now”
(Bobby & Shiley Womack)

Single: Decca Records
Uitgebracht: 26 juni 1964

 

 

Wat kan je nog vermelden over The Rolling Stones alles is al gezegd.
Dus draai ik een oudje uit de beginperiode van de band 1964, het is een compositie van Bobby en Shirley Womack deze single was hun eerste nummer een hit. The Stones met “It’s All Over Now”, zoals ze moeten klinken rauw, puur en meedogenloos.

 

great lake swimmers

7) Great Lake Swimmers   
“To Leace it Behind”
(Tony Dekker)

CD: Bodies and Minds
Uitgebracht: 2005

Het album “Bodies and Minds” van de Canadese band Great Lake Swimmers was hun tweede, alles wat ik in de folk wereld zoek is terug te vinden op dit album wat uitbracht werd in 2005. Sfeer, melancholie, rust en een zo minimaal mogelijke instrumentatie.

 

sido martens8) Sido Martens

 “Hier”
(Sido Martens)

CD: Brak Hart
Uitgebracht: 2005

 

De uit Friesland komende troubadour Sido Martens (1949) begon zijn muzikale carrière als gitarist bij de Schiedamse folk-rock band Fungus. Na een kortstondig lidmaatschap begon hij met wat solo projecten, maar langzamerhand trok hij zich terug uit de actieve muziekwereld. Maar eind jaren ’90 begon hij weer met enige regelmaat CD’s uit te brengen. De muziek is Nederlandstalig en zeer poëtisch, en voor de uitvoering alleen geschikt voor kleine zaaltjes. Maak kennis met deze sympathieke zanger uit Friesland, die volgens mij wel wat meer bekendheid verdient.

 

carol elliott9) Carol Elliott

“The Sheik of Sh-Boom”
——–
(Carol Elliott)

CD: The People I Meet
Uitgebracht: 1999

 

 

 

Country zangeres Carol Elliott begon haar carrière in San Francisco als straatzangeres, in 1986 ging zij naar Nashville om haar geluk daar te vinden als serieuzer singer-songwriter, deze stap was een schot in de roos, ging gelijk werken met mannen met grote namen zoals David Olney. Maar pas in 1999 verscheen haar eerste CD “The People I Meet” Voor een tweede CD kreeg zij geen aandacht meer, het bleef er bij een.

 

giant sand 10) Giant Sand

“Shiver”
(Howe Gelb)

CD: Chore of Enchantment
Uitgebracht: 2000

 

 

Sommige albums van de Amerikaanse formatie Giant Sand afkomstig uit Tucson, Arizona willen nog wel eens onevenwichtig zijn, maar de CD “Chore of Entchament” uitgebracht in 2000 is grillig en bovenal kwalitatief zeer hoogwaardig er staan schitterende nummers op zoals “Shiver” spannend, dreigend maar vooral intens.

 

daniel lanois11) Daniel Lanois

“Under a Stormy Sky”
——-(Daniel Lanois)

CD: Acadie
Uitgebracht: 1989

 

 

“Acadie” is het debuutalbum van de Canadese producer en singer-songwriter Daniel Lanois (1951). Grotendeels geschreven en opgenomen in New Orleans. Hij zingt erop in zowel Frans als Engels. De muziek is eigenlijk niet te omschrijven, maar is adembenemend mooi. Eigen ideeën zijn vermengd met allerlei elementen uit de cultuur van de Acadiers (bewoners van een 17 -eeuwse Franse kolonie in het N.O. van Canada.

 

the nits12) The Nits

“J.O.S. Days”
(T) Henk Hofstede
(M) The Nits

LP: Dutch Mountains
Uitgebracht: 1987

 

 

De voetbalclub JOS in de Watergraafsmeer in Amsterdam speelde een grote rol in de jeugd van de zanger en tekstschrijver Henk Hofstede van de band The Nits. Opa Hofstede was één van de oprichters van de buurtclub JOS. Henk keek vaak naar zijn vader, ooms en broers en neven die bij JOS speelden en pingelde zelf met een voetbal op het terrein.

 

rosie thomas13) Rosie Thomas

—–“October”
(Rosie Thomas)

CD: When We Were Small
Uitgebracht: 2002

 

 

“When We Were Small” is het debuut voor de Amerikaanse Rosie Thomas (1978) , uitgebracht in 2002. Het album bevat 10 liedjes die op een mooie rustige manier vertolkt worden.

 

dando shaft - dando shaft (1970)14) Dando Shaft

a) “In the Country”
b) “Cold Wind”
(Dando Shaft)

LP: An Evening with Dando Shaft
Uitgebracht: 1970

 

 

De Engelse folk formatie Dando Shaft begon in 1968 met alternatieve folk muziek, waarin een soort blokfluit zeer sterk aanwezig was, de muziek is landelijk tot het dromerige af. De formatie bracht in totaal drie albums uit die zeer moeilijk nog te verkrijgen zijn, er worden grote bedragen betaald als je er een vindt, maar het ligt er aan wat je er voor over hebt.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén