Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

D-Records Shuffle afl. 52


D-Records Shuffle” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


D-Records Shuffle1) Gram Parsons
—–(1946-1973)

“The New Soft Shoes”
——(Gram Parsons)
—-“That’s All it Took”
(George Jones _ Darrell Edwards)

LP: GP
Uitgebracht: 1973

Gram Parsons was in 1968 schijnbaar uit het niets opgedoken in de zoveelste bezetting van de Californische groep The Byrds en zette meteen nadrukkelijk zijn stempel op hun lp Sweetheart of the Rodeo, Hij verliet de groep al weer snel na die plaat, omdat hij weigerde mee te gaan op tournee in Zuid-Afrika, en formeerde vervolgens samen met een andere ex-Byrd Chris Hillman, de Flying Burrito Brothers waarvan de eerste lp The Gilded Palace of Sin uit 1969 een klassiek album zou worden. In 1973 kwam zijn eerste soloalbum uit daarop zingt hij met zangeres Emmylou Harris schitterende duetten.


D-Records Shuffle2) Ry Cooder
—-(1947)

“Goodnight Irene”
(Huddie Ledbetter)

LP: Chicken Skin Music
Uitgebracht: 1976

 

 

‘Chicken Skin Music’ van gitarist Ry Cooder is een fantastisch album uitgebracht in 1976 het was zijn vierde album, hierop sterke tex-mex invloeden, maar ook gospel en wat Hawaï muziek en goed accordeon spel van Flaco Jimenez (1939) vooral op het klassieke nummer Goodnight Irene van Huddie Ledbetter (1888-1949).


D-Records Shuffle3) Buddy Holly
—-(1936-1959)

EP Coral Records
Uitgebracht: 1962

Opnames 1959

 

 

 

a) “Peggy Sue Got Married” (Buddy Holly)
b) “Crying, Waiting and Hoping” (Buddy Holly)
c) “Learning the Game” (Buddy Holly)
d) “That Makes it Through” (Buddy Holly) 

Buddy Holly is een veel te jong gestorven rockartiest heeft een schat aan muzikale historie achtergelaten op de twee volwaardige albums die hij tijdens zijn leven heeft uitgebracht. Alhoewel het nu moeilijk voor te stellen is, heeft hij een grote invloed gehad op de rock ’n roll generatie van de jaren ’50.


D-Records Shuffle4) J.J.Cale
(1938-2013)

“After Midnight”
—–(John Cale)

LP: Naturally
Uitgebracht: 1970

 

 

‘Naturally’ was het eerste album van wijlen J.J.Cale met eigenlijk alleen maar goede nummers. Lekkere laidback muziek. mensen die het nummer ‘After Midnight’ alleen van Eric Clapton (1945) kennen zouden toch goed naar het origineel moeten luisteren want dat is oneindig veel beter.


D-Records Shuffle5) Eva Cassidy
(1963-1996)

    “Songbird”
(Christine Perfect)

CD: Eva by Heart
Uitgebracht: 1997

 

 

‘Eva by Heart’ was Eva Cassidy’s eerste studio album. Deze naam zegt vermoedelijk niet iedereen iets. Bepaalde nummers van haar, zoals Songbird, komen wel bekend voor, maar zijn niet haar eigen nummers: zij coverde ze, maar dan wel geheel in haar eigen stijl.


D-Records Shuffle6) Kelly Joe Phelps
———(1959)

“River Rat Jimmy”
—–(Kelly Joe Phelps)

CD: Shine Eyed Mister Zen
Uitgebracht: 1999

 

 

Met het derde album Shine Eyed Mister Zen leverde gitarist Kelly Joe Phelps een prachtig album af. Op deze plaat is uitsluitend zijn stem en zijn fantastische unieke gitaarspel te horen.


D-Records Shuffle7) James Taylor
———(1948)

a) You Can Close Your Eyes
b) Long Ago and Far Away
————(James Taylor)

LP: Mud Slide Slim
—–& the Blue Horizon
Uitgebracht: 1971

 

Om zanger James Taylor hing altijd een waas van melancholie, eenzaamheid en verdriet. Achteraf snap ik daar niets van: vrijwel al zijn songs gaan over naar huis gaan, zonneschijn, vriendschap en ga zo maar door. Ook op  zijn derde album uitgebracht in 1971 Mud Slide Slim wordt niet gezeurd, past goed in de jaren ’70.


D-Records Shuffle

8) Fairport Convention

“Genesis Hall” (Richard Thompson)

LP: Unhalfbricking Uitgebracht: 1969

Op het derde album van de Britse folk formatie Fairport Covention staat tijdloze muziek met één van de beste zangeressen uit de muziekhistorie. Sandy Denny (1947-1978)


D-Records Shuffle9) Karla Bonhoff
——–(1951)

“Only a Fool”
(Karla Bonhoff)

LP: Restless Night
Uitgebracht: 1979

 

 

Karla Bonoff, niet zo heel erg bekend, maar wat kan ze prachtig zingen! En de meeste songs zijn door haar geschreven voor haar tweede album Restless Night uitgebracht in 1979.


D-Records Shuffle10) Commander Cody
       & his Lost Planet Airmen

a) Seeds and Stems
(Billy Farlow – George Frayne)
b) Hot Rod Lincoln
(Charlie Ryan – W.S.Stevenson)

LP: Lost in the Ozone
Uitgebracht: 1971

 

Wie houdt van Countryrock met een humorvolle knipoog , zou echt eens moeten luisteren naar deze door intimi gekoesterde plaat van Commander Cody And His Lost Planet Airmen. Een verborgen juweeltje. van deze kroegtijgers uit het diepe zuiden van Amerika.
Actief vanaf 1967 tot 1976


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén