Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

D-Records Shuffle afl. 40


D-Records Shuffle” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


D-Records Shuffle1) Joni Mitchell
———

“I Had a King”
—-(Joni Mitchell)

LP: Song to a Seagull
Uitgebracht: 1968

 

 

Dit album van de Canadese Joni Mitchell (1940) is haar debuutalbum
Geproduceerd door David Crosby. Het album werd opgenomen in Sunset Sound in Hollywood, Californië in 1967.


D-Records Shuffle2) Jack Scott

“I Can’t Hold Your Letters”
——–(John D. Loudermilk)

Single: B-Kant
Uitgebracht: 1962
Capitol Records

 

 

Jack Scott (1936-2019) komt uit Canada, maar zijn jeugd bracht hij door in Detroit daar was hij vooral bekend als country & western artiest, later eind jaren vijftig ging hij de kant op van de rock and roll.


D-Records Shuffle3) Hearts and Flowers

a) Now is the Time
b) Rain Rain
——(Larry Murray)
c) Reason to Believe
——-(Tim Hardin)

LP: Now is the Time
——for Hearts and Flowers
Uitgebracht: 1967

Hearts and Flowers was een van de meest eclectische Californische folkrockgroepen uit de jaren 60 en een van de eersten die de weg wees naar de countryrock. Twee albums uitgebracht die zich vermengde met folk, country en rock met inventieve snufjes pop en psychedelica op zowel origineel materiaal als covers van nummers van Donovan, Arlo Guthrie, Carole King en Tim Hardin. Het bekendste lid van de groep was Bernie Leadon de latere oprichter van The Eagles.


D-Records Shuffle4) Harvey Andrews

“Children of Hiroshima”
———–(Nazim Hikmet
arr & adpt. Harvey Andrews)

EP: Harvey Andrews
Uitgebracht: 1965

 

 

De tekst is van de Turk Nazim Hikmet, hij brengt een pleidooi voor de vrede van een zevenjarig meisje, tien jaar nadat ze is omgekomen bij de atoombomaanval op Hiroshima. Het is een populair geworden, als een anti-oorlogsboodschap en is als lied uitgevoerd door een aantal zangers, zowel in Turkije als wereldwijd; onder andere van The Byrds
als “I Come and Stand at Every Door”.


5) Luka Bloom

“Natural Mystic”
(Bob Marley)

CD: Keeper of the Flame
Uitgebracht: 2000

 

 

Luka Bloom is met zijn album ‘Keeper of the Flame” in zeer goede doen, schitterende coverplaat: knap hoe hij de meeste van zijn nummers naar zijn hand zet. Vooral het nummer Natural Mystic van Bob Marley is een knaller van formaat. Zijn stemgeluid is voluit schitterend.


D-Records Shuffle6) Them

a) It’s All Over Now,
————–Baby Blue.
——–(Bob Dylan)
b) I’m Gonna Dress in Black
—–(Tommy Scott – Mike Howe)

Single: A & B-kant
LP: Them Again
Uitgebracht in 1967

Voor mij waren de platen van Them heel erg belangrijk in de illustere jaren ’60 (samen met de jaren zestig albums van The Pretty Things en de Rolling Stones). De sfeer van die albums sprak mij heel erg aan. Ik kon alle teksten meezingen, wat soms irritatie veroorzaakte bij mijn huisgenoten. Twee LP’s uitgebracht, meer heb je dan ook niet nodig. Op het tweede album staan het mooiste nummer ‘It’s All Over Now Baby Blue’ van Bob Dylan, dat zanger Van Morrison volledig naar zijn hand zet. Misschien is dat nummer vooral zo magisch omdat je hierin al hoort tot welke hoogten Van Morrison niet veel later zou gaan stijgen in zijn solo carrière, maar ook zonder die kennis was het een magnifiek nummer, echt briljant.


D-Records Shuffle7) Serge Reggiani

—-“Hotel des Voyageurs”
(Jean Loup Dabadie – Jacques Datin)

LP: Serge Reggiani
Uitgebracht: 1973

 

 

Serge Reggiani was één van de meest gevierde vertolkers van het Franse chanson en hoewel hij al begin veertig was, maakte zijn ruige imago hem populair bij zowel jongere als oudere luisteraars. De jeugd kon zich sterk identificeren met zijn politiek linkse opvattingen en antimilitarisme, dat met name tot uiting kwam tijdens de Franse studentenrevoluties in 1968. Met het klimmen van de jaren werd hij meer en meer erkend als een van de beste vertolkers van het Franse chanson. Hij overleed in 2004 in Paris op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.


D-Records Shuffle8) ZZ & De Maskers

a) Ik Heb Genoeg Van Jou
——–(Bob Bouber)
b) Shake Hands
(Heino Gaze – Jacques Hartman
———–Joachim Relin)

Single: A & B kant
Uitgebracht: 1964

 

D-Records Shuffle9) Z.Z. & De Maskers

a) La Comparsa
—-(Ernesto Lecuona)
b) Quizas, Quizas, Quizas
——–(Osvaldo Farrés)

Single: A & B kant
Uitgebracht: 1963

 

De Amsterdamse groep De Maskers werd in 1962 opgericht door gitarist Jan de Hont (1942) en zanger Bob Bouber (echte naam Boris Blom (1935-2019) die liet zich noemen ZZ, en de groepsleden droegen tijdens hun optredens een masker. Hun eerste optreden was in het voor programma van de Chubby Checker Show in het Kurhaus te Scheveningen op 4 augustus 1963. Het T.V.-debuut was in Willem Duys’ Voor de Vuist Weg, uitgezonden door de AVRO – 1 november 1963.


D-Records Records10) Vaya Con Dios

“Forever Blue”
(Simon Schoovaerts
—————-Dani Klein)

CD: Time Flies
Uitgebracht: 1992

 

Het derde album van de Belgische groep Vaya Con Dios, wellicht hun allerbeste, waarmee ze richting de blues met een tikkeltje jazz gaan. De betekenis van Vaya Con Dios is een Spaanse groet, letterlijk Ga met God. Opgericht in 1986 en gestopt in 1996.


D-Records Shuffle11) Lefty Frizzell

“Love Looks Good on You”
——(Jerry Shook))-)-

LP: The Sad Side of Love
Uitgebracht: 1965

 

 

Lefty Frizzell (1928-1975) behoort samen met Hank Williams tot de groten van de honky tonk begin jaren 50. Evenals Hank Williams, was ook zijn invloed op volgende generaties country artiesten groot. Zowel George Jones, Merle Haggard en Buck Owens hebben altijd verkondigd schatplichtig te zijn aan Lefty Frizzell.


D-Records Shuffle12) Hobotalk

“Never Said Me”
(Marc Pilley)

CD: Beauty in Madness
Uitgebracht: 2000

 

 

Hobotalk was een Schotse alternatieve rockband, die de liedjes speelde van de singer-songwriter Marc Pilley. Het debuutalbum Beauty in Madness werd uitgebracht in 2000 en werd ook alom ontvangen met lovende kritieken. Ondanks dit alles werd het album weinig verkocht en werd het nauwelijks opgemerkt door een groter publiek. De band stopte in 2008.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén