Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

D-Records Shuffle Afl. 18

D-Records Shuffle” wordt elke zondagmiddag uitgezonden via BR6, van 13:00 tot 14:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.


radioriverside 60PLUS1) Eels

“Jeannie’s Diary”
(Mark O. Everett)

CD: Daises of the Galaxy
Uitgebracht: Febr. 2000

 

 

Met zijn derde CD is Eels, oftewel Mark Everett (1963) wel zo’n beetje over de ergste problemen (de zelfmoord van zijn zusje, een ongeneselijk zieke moeder) heen die ervoor zorgden dat de voor-ganger zo’n droevige plaat was. Hij klinkt op de CD “Daises of the Galaxy” een stuk opgewekter, maar dat wil niet zeggen dat een vrolijke plaat is.
Vooral de zwaarmoedige ballades en zijn zielige stem zorgen voor een beklemmende sfeer.

 

radioriverside 60PLUS2) South San Gabriel

“Destroyer”
(Will Johnson)

CD: Songs/Music
Uitgebracht: Sept. 2000

Will Johnson (1971) is een Amerikaanse singer-songwriter en schilder en zanger van de band Centromatic. Maar ook solo projecten opneemt onder de naam South San Gabriel. Hij grijpt je onmiddellijk bij je strot met zijn weemoedige zang en laat pas los wanneer hij stopt met zingen.

 

3) Neil Young

“Horseshoe Man”
—–(Neil Young)

LP: Silver & Gold
Uitgebracht: April, 2000

“Silver & Gold” is het 23e album van Neil Young (1945) Hij houdt het op dit album klein en dat is precies wat dit soort liedjes nodig hebben, ingetogen, gevoelig en sober. Hoewel ik niets af wil doen aan zijn elektrisch gitaarspel, is hij op de akoestische gitaar met subtiele begeleiding toch op z’n best.

 

radioriverside 60PLUS4) Willard Grant
—————Conspiracy

“Christmas in Nevada”
(Paul Austin – Pete Sutton
————–& Robert Fisher)

CD: Everything’s Fine
Uitgebracht: 2000

 

Willard Grant Conspiracy is een America-band, in 1995 begonnen in Boston. De band is opgericht door Robert Fisher en Paul Austin en opereert als een collectief, met zanger Robert Fisher als enig vast lid en daarnaast tot 30 andere muzikanten die af en toe een bijdrage leveren, zowel in studio als bij liveoptredens. Robert Fisher overleed in februari 2017 aan kanker werd slechts 59 jaar oud

 

radioriverside 60PLUS5) The Walkabouts

“Dear Darling”
(Margaret O’Hara)

CD: Satisfied Mind
Uitgebracht: 1993

 

 

Het album “Satisfied Mind” van de formatie The Walkabouts is een echt goed coveralbum, en die kom je maar zelden tegen. Het geheim zit hem denk ik in het kiezen van een aantal melodieuze, gevarieerde en niet al te bekende nummers. Een paar van de bekendste artiesten die hier op gecoverd worden zijn Nick Cave, John Cale, Gene Clark, Patti Smith en het mooie nummer ‘Dear Darling’ van een zekere Margaret O’Hara

 

radioriverside 60PLUS

6) Loreena McKennitt
“Ancient Pines”
(Loreena McKennitt)

CD: Parallel Dreams
Uitgebracht: 1989

Loreena McKennitt (1957) is een Canadese zangeres, harpiste en pianiste. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische, en haar latere werk ook Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft zij heeft een meer traditionele en een klassieke stijl.

 

radioriverside 60PLUS

7) Christy Moore

“Fairytale of New York”
(Shane MacGowan
——————-& Jem Finer)

CD: Smoke & Strong Whiskey
Uitgebracht: 1991

 

 

De Ier Christy Moore (1945) is onder de liefhebbers van Ierse folk songs één van de grote namen, hij heeft een geweldige stem voor dit genre. Veel van zijn muziek heeft een politieke lading: het milieu, sociale misstanden en armoede; daarnaast is zijn levenslange gevecht met alcohol ook regelmatig onderwerp van zijn songs. 

 

radioriverside 60PLUS

8) Emmylou Harris

“Where Will I Be”
(Daniel Lanois)

CD: Wrecking Ball
Uitgebracht: 1995

 

 

 

 

Met het album “Wrecking Ball” van Emmylou Harris (1947) geproduceerd door Daniel Lanois bereikte zei plots een ander alternatief publiek dan alleen maar de fans van countrymuziek.
Zij was begin jaren negentig in een creatief dal beland, en ook de countrystations draaien haar niet meer. Maar gesteund door haar platenmaatschappij koos ze om de zaken over een andere boeg te gooien. Het resultaat was een prachtig cover album, met covers van Neil Young, Jimi Hendrix en Bob Dylan.

 

radioriverside 60PLUS

9) Cowboy Junkies
“This Street, That Man, This Life”

(Michael Timmins)

CD: Black Eyed Man
Uitgebracht: Februari, 1992

Verwacht bij het album “Black Eyed Man” wat uitgebracht is in 1992 door de Canadese formatie Cowboy Junkies, geen scheurende gitaren, wat je wel te horen krijg is verstilde muziek, wat goed past bij zangeres Margo Timmins door haar fluwelige vocalen zette daarnaast de eigenheid van de groepssound nog eens kracht bij.

 

radioriverside 60PLUS

10) Neal Casal
“No One Above You”

(Neal Casal)

CD: Anytime Tomorrow
Uitgebracht: 2000

In 2000 bracht zanger/gitarist Neal Casal (1968-2019) een ijzersterk album uit. Met een aangename en ontspannen stem, heerlijke Americana met veel ruimte voor het Hammondorgel en de pedalsteel. Er wacht een heel mooie muzikale carrière voor hem. Maar op 28 augustus 2019 leefde hij niet meer. Geen langzame oud geworden gitarist, maar een zelfgekozen einde aan het leven van een man die de wereld veel muzikaal moois heeft geschonken. Zijn stem en zijn muziek zullen door vele gemist worden.

 

Radio Riverside - 'Uit de Tijd van Toen'

11) Chris Isaak

“Shadows in a Mirror”
——-(Chris Isaak)

CD: Forever Blue
Uitgebracht: 1995

 

 

Chris Isaak (1956) stond ineens halverwege de 80er jaren in de belang-stelling met “Wicked Game” met dat briljante gitaarintro van gitarist James Calvin Wilsey (1957-2018) Hij was een moderne variant van Roy Orbison, melancholisch en eigenlijk best wel tijdloos. Op zijn 4e album “Forever Blue weet Chris Isaak te imponeren door weer de juiste sfeer op te roepen.

 

radioriverside 60PLUS12) Eva Cassidy

“Ain’t no Sunshine”
—-(Bill Whiters)

CD: Time After Time
Uitgebracht: Juni, 2000

 

 

 

 

Eva Cassidy (1963-1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar te korte leven werd ze niet bekend, maar nadat ze is overleden aan de gevolgen van kanker kwam het verlate muzikale succes.

radioriverside 60PLUS

13) Poco
“Brass Buttons”

(Gram Parsons)

LP: Crazy Eyes
Uitgebracht: 1973

“Crazy Eyes” het vijfde studioalbum van de Amerikaanse country-rockband Poco. De band speelt goud eerlijke country rock, soms aanstekelijk enthousiast, dan weer traag en meeslepend zoals in de bloedmooie cover “Brass Button” gecomponeerd door Gram Parsons

 

radioriverside 60PLUS

14) Ferre Grignard

—–“She’s Gone”
Muziek: Ferre Grignard
Tekst: Jozef Hermans

Uitgebracht: 1966
Op single en EP

 

 

Ferre Grignard (1939-1982) was een Belgische zanger en gitarist. Hij verwierf faam tijdens de jaren ’60 met nummers als “Drunken Sailor en Ring Ring, I’ve Got to Sing. Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild ruig en nonchalant, omdat hij nooit belasting betaalde, stierf hij uiteindelijk berooid. Vlak voor z’n dood, probeerde hij nog een comeback te maken, “met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén