Radio Riverside

Elk weekend live te beluisteren op BR6 Radio of via deze site.

Riverside Jazz afl. 216

Riverside Jazz” wordt elke zaterdagavond uitgezonden via BR6, van 22:00 tot 00:00 uur. Tevens is deze, na de uitzending, hieronder terug te luisteren.

Deel 1: 22:00 – 23:00

Deel 2: 23:00 – 00:00

Riverside Jazz1) Al Cohn Quintet

Al Cohn: Tenorsax
Bob Brookmeyer: Trombone
Mose Allison: Piano
Teddy Kotick: Bass
Nick Stabulus: Drums



a) “The Lady is a Tramp” 3:25 (Richard Rodgers – 1937)
b) “Good Spirits” 3:36 (Bobby Brookmeyer)

LP: The Al Cohn Quintet
Label: Coral Records
Released: 1957
Recorded: December 3-5, 1956
Studio: New York City
Producer: Steve Backer

Riverside Jazz2) Roy Haynes

Roy Haynes: Drums
Jay Cameron: Bariton sax
Barney Willen: Tenorsax
Jimmy Gourley: Guitar
Henri Renaud: Piano
Joe Benjamin: Bass


a) “Minor Encamp” 5:09 (Duke Jordan)
b) “A Mountain Sunset” 4:35 (Christian Chevallier)

LP: Roy Haynes Modern Group
Label: Swing Records
Released: 1955
Recorded: Oktober 26, 1954
Studio: Paris, France

Riverside Jazz3) Cannonball Adderley

Cannonball Adderley: Alto-sax
Bill Evans: Piano
Percy Heath: Bass
Connie Kay: Drums



a) “Know What I Mean” 4:54 (Bill Evans)
b) “Nancy (with the Laughing Face)” 4:08
(Jimmy van Heusen – 1942)

LP: “Know What I Mean?”
Label: Riverside Records
Released: November 1962
Recorded: January, February & March 1961
Studio: Bell Sound Studios, New York City
Producer: Orrin Keepnews

Riverside Jazz4) James Clark
      with Muddy Waters

James Clark: Vocal – Piano
Muddy Waters: Guitar
Ransom Knowling: Contra Bass
Judge Riley: Drums



a) “Come to Me Baby” 2:50 (Johnny Meika)
b) “You Can’t Make the Grade” 2:54 (James Clark)

The Complete Plantation Recordings
Released: 8 juni 1993
Recorded: 27 september 1946
Locatie: Chicago
Producers: Alan Lomax & John Work for
the Library of Congress

Riverside Jazz5) Sonny Stitt

Sonny Stitt: Tenor sax
Duke Jordan: Piano
Gene Wright: Bass
Wes Landers: Drums




a) “There’ll Never Be Another You” 2:35 (Harry Warren – 1942)
b) “Nice Work if You Can Get It” 2:42 (George Gershwin – 1930)

LP: “Favorites Volume One”
Label: Prestige Records
Released: 1952
Recorded: June 28, 1950
Studio: New York City

Riverside Jazz6) Kenny Dorham

Kenny Dorham: Trumpet
Hank Mobley: Tenor sax
Kenny Drew: Piano
Paul Chambers: Bass
“Philly” Joe Jones: Drums



a) “Buffalo” 7:40 (Kenny Dorham)
b) “Sunrise in Mexico” 5:40 (Kenny Dorham)
c) “Dorham’s Epitah” 1:10 (Kenny Dorham)

LP: “Whistle Stop”
Label: Blue-Note Records
Released: June 1961
Recorded: January 15, 1961
Studio: Van Gelder Studio Englewood Cliffs, New Jersey
Producer: Alfred Lion


Riverside Jazz7) Sonny Rollins

Sonny Rollins: Tenor sax
Thelonious Monk: Piano
Paul Chambers: Bass
Art Blakey: Drums




“Reflections” 7:03 (Thelonious Monk)

LP: Volume. 2
Label: Blue-Note Records
Released: 1957
Recorded; April 4, 1957
Studio: Van Gelder Studio, Hackensack, New Jersey
Producer: Alfred Lion

Riverside Jazz8) Blue Mitchell

Blue Mitchell: Trumpet
Curtis Fuller: Trombone
Jimmy Heath: Tenor sax
Wynton Kelly: Piano
Sam Jones: Bass
“Philly” Joe Jones: Drums


a) “Minor Vamp” 3:40 (Benny Colson)
b) “The Head” 4:25 (Richard Allen Mitchell)

LP: “Blue Soul”
Label: Riverside Records
Released: 1959
Recorded: September 24, 28 & 30, 1959
Studio: Reeves Sound Studios, New York City
Producer: Orrin Keepnews

Riverside Jazz

Sunnyland Slim (1907-1995)

9) Muddy Waters

Muddy Waters: Vocal & Guitar
Sunnyland Slim: Piano
Ernest Crawford: Bass
Alex Atkins: Alto sax




a) Good Looking Woman” 2:44 (McKinley Morganfield)
b) “Mean Disposition” 2:36 (Henry Townsend – 1935)

Single: Recorded Chicago, april, 1947

radio riverside jazz10) Abbey Lincoln

Abbey Lincoln: Vocals
Sam Jones: Bass
Kenny Dorham: Trumpet
Les Spann: Guitar *
Phil Wright: Piano *
“Philly Joe Jones: Drums *


a) “Softley as in a Morning Sunrise” 2:46
(Oscar Hammerstein III – Sigmund Romberg – 1928)
b) “Lost in the Stars” 4:11 (Maxwell Anderson – Kurt Weill – 1948) *

LP: “Abbey is Blue”
Label: Riverside Records
Released: 1959
Recorded: Spring and Fall, 1959
Studio: New York City
Producer: Bill Grauer

Riverside Jazz11) Bud Shank

Bud Shank: Alto sax
Claude Wiliamson: Piano
Don Prell: Bass
Chuck Flores: Drums



“Bag of Blues” 6:47 (Bob Cooper

LP: “The Bud Shank Quartet”
Label: Pacific Jazz Recorders
Released: 1956
Recorded: Janauary 25, 1956
Studio: Capitol Studios, Hollywood, CA
Producer: Richard Bock

Riverside Jazz12) George Wallington

George Wallington: Piano
Dave Burns: Trumpet
Jimmy Cleveland: Trombone
Frank Foster: Tenor sax
Danny Bank: Baritone sax
Oscar Pettiford: Bass
Kenny Clarke: Drums


a) “Festival” 3:56 (George Wallington)
b) “Bumpkins” 3:52 (Quincy Jones)

LP “Showcase”
Label: Blue Note Records
Released: 1954
Recorded: May 12, 1954
Studio: WOR Studios, New York City
Producer: Alfred Lion

Riverside Jazz13) Wes Montgomery

Wes Montgomery: Guitar
Buddy Montgomery: Piano
Monk Montgomery: Electric bass
Tony Blazey: Drums
Harold Land: Tenor sax



a) “Leila” 3:29 (Wes Montgomery)
b) “Old Folks” 6:37 (Willard Robison – 1938)

LP: “Montgomeryland”
Label: Pacific Jazz Records
Released: 1960
Recorded: April 18, 1958
Studio: Los Angeles
Producer: Richard Bock

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Radio Riverside

Thema door Anders Norén